Măsuri sporite de igienă la Spitalul de Urgenţă. Cum vor fi prevenite infecţiile intraspitaliceşti

Embed:

Infecţiile pe care ar putea să le ia pacienţi internaţi în Spitalul de Urgenţă din Capitală vor fi prevenite datorită unor măsuri sporite de igienă. Acestea sunt posibile datorită unui proiect finanţat de guvernul Estoniei.

Partenerii externi au donat două lămpi fluorescente care verifică igiena mâinilor şi mii de litri de dezinfectanți.

Primul care a încercat una dintre cele două lampi a fost chiar directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu.

Cele două lămpi fluorescente costă 2.400 de euro.

"Mai bine de 70 la sută din toate bolile nosocomiale se transmit prin mâni murdare. Aceste aparate vor fi puse în primul rând în blocul de operații, acolo unde este strict necesar și deasemenea pe secții. Vom utiliza anul acesta în jur de trei mii de litri de dezinfectant. La fiecare pat am pus soluție", a spus directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu. 

"Acum 15 ani eram la etapa în care se află Republica Moldova. În primul rând este important de a instrui personalul. În urma acestui lucru, rezultatele sunt evidente, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri intraspitalicești se vor reduce", a declarat medicul din Estonia, Ludmila Linnik. 

Medicii spun că noile aparate le vor fi de mare ajutor.

Anul trecut, la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală au fost înregistrate 18 cazuri de infecții intraspitalicești.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu