Măsuri radicale în Germania: Bărbații solicitanți de azil au INTERZIS la piscina publică

Un oraș din vestul Germaniei a interzis bărbaților solicitanți de azil accesul la piscina publică, în urma unor plângeri de la femei care au fost hărțuite sexual, scrie ziare.com.

Măsurile au fost luate în Bornheim, un oraș cu 48.000 de locuitori, aflat la 30 km sud de Koln.

1,1 milioane de imigranți au sosit în Germania, în 2015, ceea ce a creat tensiuni sociale, mai ales după evenimentele nefericite din noaptea de Revelion, când au fost raportate sute de agresiuni sexuale asupra femeilor din Koln.

Viceprimarul Markus Schnapka din Bornheim a declarat, vineri, că a fost luată o decizie dificilă cu scopul de a trimite un mesaj clar că nu este permisă încălcarea normelor culturale germane.

"Au existat plângeri de hărțuire sexuală la acest bazin de înot... din cauza unor grupuri de bărbați tineri, iar acest lucru a determinat unele femei să părăsească incinta", a declarat oficialul, care a adăugat că acest fapt a dus la decizia ca "adulții de sex masculin din adăposturile noastre de azil nu pot intra în piscina până la noi ordine".

El nu a spus cum va fi aplicată interdicția.

Presa germană transmite că solicitanții de azil, care nu primesc ajutoare de la stat, trebuie să prezinte un document de identificare pentru a li se permite accesul la piscinele publice, la un tarif redus.

Viceprimarul a mai spus că municipalitatea a demarat o campanie în adăposturile unde se află solicitanții de azil pentru a preda ocupanților regulile culturale privind egalitatea de gen și respectul pentru femei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu