Măsuri înăsprite în Franța din cauza pandemiei de COVID-19: Ieșirile, la maxim 1 km de casă, timp de o oră, o singură dată pe zi

Premierul francez Edouard Philippe a anunțat noi restricții pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus, informează b1.ro.

Astfel, Franța limitează ieșirile la maxim 1 kilometru de domiciliu, timp de maxim o oră, o singură dată pe zi.

”Ieșirea pentru plimbarea copiilor sau pentru a face sport trebuie efectuată pe o rază de maxim 1 km, pentru o oră” și o singură dată pe zi, a spus premierul, potrivit presei internaționale.

Totodată, piețele alimentare se vor închide.

Cu toate acestea, ”va fi permis prefecților, cu avizul primarilor, de a oferi derogări de la această interdicție” atunci când piața, în anumite sate, este ”singurul mijloc uneori” de a avea ”acces la produse proaspete”.

Reamintm că, în Franța, 20 de rezidenți ai unui azil de bătrâni din Vosges, în estul țării, s-au stins din viață ”posibil din cauza Covid-19”, anunțul fiind făcut luni de Agenția Regională a Sănătății din Grand Est și prefectura Vosges.

”Regretăm să confirmăm 20 de decese posibil legate de Covid 19”, se menționează într-un comunicat al ARS și a prefecturii Vosges, specificând că azilul găzduiește 163 de persoane în vârstă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 373.000 de cazuri la nivel global, peste 101.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 16.300 de oameni.

loading...

Lasă un comentariu