MĂSURI DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A TRAFICULUI RUTIER! Poliția roagă cetățenii să indice zonele unde se circulă cu dificultate

Poliția cere ajutorul cetățenilor pentru a veni cu sugestii privind zonele problematice și măsuri de îmbunătățire a circulației pe drumurile din țară.

Totodată, Poliția va lua mai multe măsuri pentru sporirea siguranței traficului rutier în Capitală pe timp de iarnă. Mesajul a fost scris pe o pagină de socializare de către șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc.

"În scopul eficientizării activităților Poliției Naționale pentru fluidizarea traficului rutier în Capitală, a fost organizată o nouă ședință operativă cu participarea factorilor de decizie ale subdiviziunilor responsabile din cadrul MAI.

Accentul a fost focusat pe evaluarea situației create și întreprinderea măsurilor necesare pentru sporirea siguranței traficului rutier în capitală pe timp de iarnă.

În cadrul ședinței a fost analizată situația la zi, fiind stabilite porțiunile de drum mai problematice, cu flux sporit de transport, dar și înaintate propuneri pentru asigurarea unei coordonări optime cu administrația publică locală a măsurilor întreprinse pentru sporirea securității și confortului participanților la trafic pentru a ajunge în siguranță la serviciu și acasă.

Pentru obținerea rezultatului scontat, ne propunem să:

  • atragem în continuare forțe din cadrul tuturor subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne cu competență de asigurare a ordinii și securității publice în municipiul Chișinău
  • întreprindem măsuri de coordonare cu administrația publică locală pentru deszăpezirea drumurilor în vederea facilitării traficului rutier
  • revizuim algoritmul de dislocare a echipelor Inspectoratului național de patrulare și a altor subdiviziuni menite să vină în ajutor cetățenilor
  • acoperim un număr mai mare de sensuri giratorii și intersecții problematice, dar și treceri de pietoni în locurile de aglomerare a cetățenilor.

Grupul format lucrează la elaborarea și propunerea Primăriei Capitalei, în zilele ce urmează, a unor măsuri fără precedent, în gestionarea traficului rutier în Capitală, care conform analizelor făcute de experți, în consecință va ușura esențial traficul rutier, vor fi mai puține ambuteiaje, iar participanții la trafic vor ajunge mai rapid și în siguranță la destinațiile propuse.

Rog ca, cetățenii care au sugestii cu privire la zonele problematice și măsuri pertinente de îmbunătățire a circulației pe anumite segmente, să vă expuneți într-un mesaj mai jos la postare, sau să ne scrieți pe numărul de viber ”Ideea ta contează” 078090902", a scris Gheorghe Cavcaliuc.

PUBLIKA.MD amintește că traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă. Pe drumurile naționale se efectuează continuu lucrări de deszăpezire, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. 

Inspectoratul Național de Patrulare informează că pe parcursul nopţii şi până la moment continuă să ningă în unele regiuni ale țării, drumuri locale și trasee naționale blocate nu sunt, însă transportul circulă cu dificultate din cauza zăpezii pe carosabil. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant.

Timp de a 24 ore 457 de ofițeri de patrulare au activat în regim sporit pe întreg teritoriul țării și au intervenit la deblocarea din zăpadă la 14 unităţi de transport cu oameni. Iar conducătorii auto indiferent de timpul de afară continuă să conducă cu viteză excesivă, peste 100 de șoferi au fost depistați în trafic că conduceau cu peste limita de viteză. Totodată, avut loc 8 accidente rutiere soldate cu 8 persoane care avut de suferit diferite traumatisme.

Conducătorii auto sunt rugați:

- să nu pornească la drum fără să-și chipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare; 
- obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă; 
- să verifice starea frînelor;
- să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip; 
- pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură; 
- dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! 
- să conducă cu viteză redusă; 
- benefic ar fi să aveți o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată ca să puteți suna în caz că aveți nevoie de ajutor.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare s-au sunați la 112.

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu