Masleniţa, sărbătorită cu mult fast şi voie bună în Rusia (VIDEO)

Embed:

Şi în acest an, Masleniţa a fost sărbătorită în Rusia cu mult fast şi voie bună. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiţii care există încă de pe vremea păgânilor.

Potrivit obiceiurilor, în săptămâna cât durează Masleniţa, oamenii trebuie să petreacă, să se distreze şi să mănânce bucate gustoase.

Cea mai mare atracţie a acestei sărbători sunt celebrele clătite, considerate în antichitate simbol al soarelui. Acestea trebuie să fie subţiri, pentru a fi apreciate gustoase. O atenţie deosebită este acordată şi umpluturii. Gospodinele prepară clătite dulci, pentru a avea un an plin de bucurii, şi cu icre roşii, pentru a avea un an bogat. În ultima zi a sărbătorii, în mai multe oraşe din Rusia se desfăşoară concursuri pentru desemnarea celei mai mari clătite.

În această săptămână, oamenii au luat cu asalt parcurile de distracţii, s-au dat cu săniile şi au mers în vizită la cei dragi.

Momentul culminant al sărbătorii este arderea unei sperietori ce reprezintă iarna. Astfel, ruşii îşi iau rămas bun de la acest anotimp, până anul viitor. În oraşul Rostov pe Don este organizată o expoziţie a păpuşilor, iar în Tomsk urmează să fie arsă o sperietoare de patru metri înălţime.

În Rusia, Masleniţa este săptămâna pregătitoare pentru Marele Post, care, în acest an, începe pe 18 martie şi se va încheia cu sărbătoarea Paştelui.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu