Mașinile noi, preferatele moldovenilor. Câte au fost achiziţionate în noiembrie şi ce marcă e liderul vânzărilor

Embed:

Moldovenii preferă în continuare să cumpere mașini noi. Până în luna noiembrie, aceștia au cumpărat peste 3.600 de automobile noi. Asta ar însemna 20 la sută din aproape 18 mii de maşini înmatriculate în Moldova în acest an. Respectiv, fiecare a cincea maşină care circulă pe traseele din ţară este nouă, potrivit agenţiei de ştiri infomarket.md.

Luna trecută au fost înregistrate aproape 400 de maşini noi. Dintre acestea, peste 24 la sută sunt automobile de clasa SUV şi cele de clasă mică. Mai puţine autoturisme înmatriculate au fost cele de clasa premium şi clasa medie.

În luna noiembrie, lider al vânzărilor a rămas marca Dacia cu aproape 70 de maşini vândute. Printre preferinţele moldovenilor se mai numără şi maşinile de marca Skoda, Hyundai, Ford, Mercedes, Toyota şi BMW.

Potrivit statisticilor, în 11 luni ale anului au mai fost vândute aproape 2.000 de mașini care au o uzură de până la patru ani, peste 4.000 de autoturisme cu o vechime de până la şapte ani şi peste opt mii de autoturisme ce au fost folosite până la 10 ani.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu