Mașinile electrice și hibride din Marea Britanie ar putea primi plăcuțe de înmatriculare speciale

Mașinile electrice și hibride din Marea Britanie ar putea primi plăcuțe de înmatriculare speciale care să le scoată în evidență pe străzi și șosele. Propunerea vine din partea Departamentului de Transport din Albion, care încearcă astfel să popularizeze și să sublinieze caracterul special al acestui tip de mașini, scrie automarket.ro.

Ideea nu este o noutate absolută la nivel mondial, pentru că Norvegia, China și Canada au pus în aplicare o astfel de măsură. Totuși, versiunea britanică a proiectului prevede faptul că mașinile capabile de emisii zero vor avea plăcuțe de culoare verde.

În Norvegia, mașinile electrice sunt individualizate prin plăcuțe cu numere formate din grupul de litere "EL" urmat de o serie de cifre aleatorii.

"Marea Britanie se poate mândri cu o istorie lungă de tehnologii avansate, iar situația nu se schimbă odată cu apariția mașinilor cu emisii scăzute. Faptul că acestea vor putea să aibă o plăcuță identitară de onoare este un mod inteligent de a ajuta la creșterea gradului de conștientizare și a popularității lor în Marea Britanie. În plus, i-ar putea încuraja pe ceilalți șoferi să vadă că o astfel de mașină se poate integra în viața lor de zi cu zi", spune Chris Grayling, secretar general al Departamentului de Transport din Marea Britanie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu