Maşinile electrice, ÎN VOGĂ. La salonul auto din Geneva, modelele prezentate au trezit interes

Embed:

Maşinile electrice şi cele hibrid sunt vedetele acestui an la salonul auto din Geneva. Constructorii au expus numeroase modele de vehicule prietenoase cu mediul.

Asta în condiţiile în care peste doi ani, în Uniunea Europeană, vor intra în vigoare norme de poluare mai drastice.

Noua tendinţă de construcţie şi dezvoltare a maşinilor electrice şi hibride este privită cu ochi buni atât de experţii auto, cât şi de către cumpărători.

"În acest an, constructorii de maşini au prezentat şi au pus în vânzare numeroase automobile electrice. Vedem că multe dintre maşini sunt extrem de inspirate. În faţa noastră sunt automobilele pe care le vom conduce în viitor."

După tradiţie, a fost aleasă maşina anului. Învingător a fost modelul I-Pace al companiei Jaguar Land Rover.

"Este o mare onoare nu doar pentru că este o maşină electrică, iar oamenii nu trebuie să fie şocaţi de ce a fost desemnat învingător un automobil electric. Acesta este viitorul şi trebuie să-l acceptăm."

Târgul de anul acesta nu se desfăşoară într-un context prielnic.

China, cea mai mare piaţă auto din lume, şi-a redus apetitul pentru maşini. Există şi o temere în ceea ce priveşte Brexitul. Dacă divorţul de Uniunea Europeană se va produce fără un acord, ar putea fi impuse taxe vamale şi oprite investiţiile.

"Nu e niciun dubiu că industria auto europeană aşteaptă cu sufletul la gură să vadă ce se întâmplă cu Brexitul. Cred că cel mai mult se tem de un Brexit dur, fiindcă în lipsa unui acord nu e clar dacă vor mai putea vinde maşini în Marea Britanie. Întreaga industrie britanică stă ca pe ghimpi, fiindcă nu are niciun fel de siguranţă".

Salonul auto de la Geneva va avea porţile deschise până în data de 17 martie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu