MAŞINILE ECO, ÎN RÂND CU BOLIZII DE LUX! Lucid Motors a făcut furori cu noul Air sedan

Embed:

Maşinile electrice concurează cu bolizii de lux la salonul auto de la New York. Lucid Motors, o companie fondată acum zece ani în California, este gată să-i dea pe spate pe fanii automobilelor eco şi să fure locul brandurilor cu renume. Constructorii au prezentat noua lor creaţie, Air sedan, o maşină sută la sută electrică. 

Air sedan are sub capotă o mie de cai putere şi poate parcurge o distanţă de peste şase sute de kilometri fără să fie reîncărcată. Maşina va fi lansată pe piaţă în 2019, la un preţ de peste 52 de mii de dolari. Experţii spun că, deşi a început să producă maşini electrice abia în 2014, Lucid Motors a devenit un concurent pe măsură.

"Nu credem că am putea fi "ucigătorii lui Tesla". Nici nu ne place să ni se spună aşa, pentru că suntem diferiţi. De altfel, există o mare piaţă de lux, dominată de Mercedes, Audi şi BMW", a menţionat Peter Rawlinson, director tehnic Lucid Motors.

Pentru cei care ţin mai mult la aparenţe decât la mediul înconjurător, la New York au fost prezentaţi bolizi de milioane, la propriu. Compania elveţiană Koenigsegg Automotive a venit la salon cu noul Agera RS1. Maşina, construită manual, are sub capotă 1360 de cai putere şi atinge viteza de o sută de kilometri pe oră în mai puţin de trei secunde. Şi preţul este pe măsură - două milioane de dolari.

Totuşi, capul de afiş al salonul auto de la New York este modelul Jaguar F-Pace, care a fost desemnată şi Maşina Anului în Lume.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu