Maşinile diesel mai vechi de anul 2006 nu vor mai avea dreptul de circulaţie prin centrul oraşului Madrid

Autoritățile din Madrid au implementat un regulament dur pentru mașinile vechi cu scopul de a reduce poluarea în oraș cu până la 40%.

În prima fază, mașinile diesel mai vechi de anul 2006 și mașinile cu motoare pe benzină mai vechi de anul 2000 nu vor mai avea dreptul de a circula în centrul orașului, scrie automarket.ro.

Autoritățile estimează că, în urma acestei decizii, 20% dintre mașinile care circulau prin centru nu vor mai avea dreptul să tranziteze zona respectivă.

Cu toate acestea, există și o serie de excepții până în anul 2020: proprietarii de mașini afectate de decizie care au locuri de parcare în centrul orașului pot aplica pentru înregistrarea prealabilă într-un sistem informatic prin care vor primi dreptul de a circula în zona respectivă, în timp ce locuitorii din centrul orașului pot în continuare să-și folosească mașinile, cu condiția să parcheze numai în propriul loc de parcare.

Amenda pentru nerespectarea regulii este de 90 de euro, iar zona este supravegheată video pentru identificarea șoferilor care nu au drept de circulație, în contextul în care mașinile eligibile primesc un autocolant special.

Madrid se alătură astfel unui număr tot mai mare de orașe europene care impun restricții de circulație pentru mașinile vechi. Printre orașele cu cele mai dure reguli în prezent se număra Paris, Londra și Stockholm.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu