Maşinile cu numere străine vor rămâne în ţară până la 1 ianuarie 2012

Embed:

Maşinile cu numere de înmatriculare străine vor putea să rămână în ţară până la 1 ianuarie 2012. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, astăzi, 25 mai, de Guvern.

Prevederea este valabilă doar pentru maşinile care au intrat în ţară până la 4 aprilie 2011. Astfel, până la 1 ianuarie, aceste automobile vor beneficia de condiţiile de până la 4 aprilie până la 1 ianuarie, deci vor trebui să iasă din ţară la fiecare 30 de zile.

Premierul Vlad Filat a precizat însă că norma se referă doar la "persoanele de bună credinţă, şi nu la cei care au folosit prevederile în legislaţie ca pe o posibilitate pentru a face business". Şeful Executivului a cerut instituţiilor abilitate să clarifice cazurile când o singură persoană a importat câte 10-12 maşini.

Filat a mai propus, de asemenea, ca pentru cetăţenii cu dublă cetăţenie, termenul de aflare de 90 de zile, permis pe teritoriul Republicii Moldova, să fie extins până la 180 de zile.

Amintim că pe 9 aprilie curent, peste o sută de proprietari de maşini cu numere de înmatriculare străine au protestat în faţa Guvernului. Şoferii şi-au parcat automobilele, cu numere de înmatriculare bulgare sau lituaniene, chiar în faţa Executivului. Oamenii cred că guvernanţii vor să-i lase fără automobilele pe care le-au cumpărat în străinătate.

Pe 11 aprilie, zeci de proprietari ai maşinilor cu numere de înmatriculare străine au venit din nou în faţa Guvernului să-şi expună indignarea faţă de noile prevederi legislative. Ei au cerut revenirea la prevederile anterioare ale legislaţiei sau ca statul să găsească o soluţie în cazul lor.

Protestele au continuat pe 13 aprilie. Şoferii cu numere de înmatriculare străine şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modificările în legislaţie, care au intrat în vigoare pe 4 aprilie. Acestea interzic aflarea pe teritoriul Moldovei mai mult de 90 de zile într-un an a maşinilor înmatriculate în străinătate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu