Maşini retro pe străzile capitalei. Sute de oameni au venit să admire bijuteriile pe patru roţi (VIDEO)

Embed:

Peste 70 de bolizi de epocă s-au întrecut ieri pe străzile capitalei, în cadrul primului raliu internaţional de automobile retro din Moldova. Mașinile au fost expuse, ulterior, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Evenimentul a fost organizat de Agenţia Turismului.

Sute de oameni s-au adunat în Centrul capitalei pentru a admira bijuteriile pe patru roţi:

"Eu sunt impresionat de aşa eveniment. Prima dată văd aşa maşini."

"Prisien-ul, îl văd pentru prima dată. Maşină americană, putere, cred că asta e maşina preferată."

La eveniment, au fost prezentate automobile retro din România şi Moldova. Pentru expoziţie au fost selectate maşini produse până în anul 1984 - Ford, Chevrollet, Mercedes, dar şi legendarele automobile - Ciaika, Gaz şi Volga.

"Este un model cupe, s-a fabricat în foarte puţine exemplare. Se pare că este unul dintre 4 sau 5 care mai există în lume. Pot merge 4 persoane, 2 la interior şi 2 în portbagaj cum s-ar spune. Acestea sunt locurile din spate care sunt la exteriorul caroseriei. Li se mai zice şi 'Locul Soacrei", a declarat Răzvan Bădulescu, participant din România.

"Este nemţească. Se numeşte Vandrer V 40. Ea a fost adusă din regiunea Cernăuţi. A rămas ca trofeu de pe timpul celui de-al doilea război mondial. Când te uiţi la ea - râde inima", a menţionat Grigore Deleu, deţinător de automobil retro.

Pregătirile pentru eveniment au fost iniţiate încă la începutul anului. "Toţi proprietarii acestor maşini sunt potenţiali turişti ai Moldovei şi anume dezvoltarea acestui tip de turism cum este turismul automobilistic, este foarte benefic pentru economia naţională", a precizat Stanislav Rusu, director adjunct Agenţia Turismului din Moldova.

Valoarea tuturor maşinilor retro care au participat la raliu este de câteva milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu