Mașini hibride, biciclete şi parcuri întinse. Topul celor mai ecologice oraşe din lume

Embed:

Mașini hibride, biciclete, clădiri verzi, parcuri întinse pe suprafețe mari. Este ceea ce poți vedea în orașele care pun preț pe politicile de mediu. Printre localitățile verzi ale lumii, câteva se remarcă pentru perseverența de a proteja natura, potrivit unui clasament realizat de către compania „Siemens Green City”, citat de BBC.

Orașul Vancouver este considerat cel mai verde oraș canadian. 90 la sută din energia consumată aici provine din surse regenerabile. Înconjurat de oceanul Pacific și de munți, Vancouver oferă posibilitatea unor excursii inedite.

Al doilea în top este orașul Curitiba din Brazilia. Urba are cel mai scăzut nivel de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor. Totodată, Curitiba se face remarcată și la capitolul energiilor regenerabile. Mai exact, peste 80 la sută din electricitatea generată provine din astfel de surse.

Rezidenții din Copenhaga se pot considera fericiți, că locuiesc într-o localitate cu potențial turistic ecologic. Mai mult, oficialii danezi au un plan care prevede că până în 2025, mijloacele de transport din oraș să nu mai emită dioxid de carbon.

Și orașul american San Francisco a fost inclus în clasamentul celor de la „Siemens green City”.Străzile sunt împânzite de mașini hibride, reciclarea a devenit o preocupare zilnică, iar locuitorii apelează din ce în ce mai mult la energii alternative, pentru a avea curent electric sau pentru a-și încălzi casele.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu