Maşini de epocă de milioane de euro, la Concursul de Eleganţă de la Hampton Court Palace. Ce model a atras privirile vizitatorilor

Embed:
Zeci de autoturisme de epocă au participat la Concursul de Eleganţă organizat în Marea Britanie, la Hampton Court Palace. Maşini de milioane de euro au fost admirate şi notate de membrii juriului.

Marele câştigător a fost un Mercedes Benz din 1929, aceeaşi maşină care a câştigat anul trecut un premiu similar la un concurs de profil din Statele Unite.

"Ceea ce vedeţi aici sunt 60 dintre cele mai rare maşini din lume. Sunt proprietate privată, deţinute de colecţionari. Două treimi dintre ele au fost aduse cu avionul în Marea Britanie special pentru acest concurs", a menţionat Andrew Evans, organizatorul concursului.

Privirile vizitatorilor au fost atrase de un model Tatra fabricat în 1935, primul autoturism aerodinamic din lume.

Pe lângă maşinile de epocă, la eveniment au fost aduse şi autoturisme mai noi: supermaşini sport sau de lux care au scris istorie la vremea lor. Printre ele, celebrul Porsche condus de Steve McQueen în filmul Le Mans.

"Acum câţiva ani, la festival, un tip a venit la mine şi mi-a spus: Am mers cu maşina asta. Şi i-am zis: Serios? Şi el a răspuns: Tata m-a dus cu ea pe circuitul de la Le Mans. Aşa că l-am întrebat: Ei bine, şi cine e tatăl tău? Mi-a răspuns: Steve McQueen", a precizat Mark Finburgh, proprietar.

Concursul de Eleganţă din Marea Britanie este la cea de a opta ediţie. Următoarele 5 se vor desfăşura tot la Hampton Court Palace.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu