Mașini cu termenul maxim de aflare pe teritoriul țării depășit, depistate de vameși

Opt automobile înmatriculate în străinătate, cu termenul de aflare pe teritoriul țării depășit au fost reținute în cadrul unei ample operațiuni desfășurată de vameși.

Amintim că termenul maxim de aflare pe teritoriul țării noastre a unui vehicul cu numere străine constituie 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive.

Încălcarea respectivelor termene atrage după sine o amendă de până la 4.500 de lei și scoaterea din țară a autovehiculului.

Iar în cazul în care acesta a fost depistat în interiorul țării, posesorul suportă și cheltuielile de escortare care constituie 0,15 euro/km.

În același timp, persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente care nu au scos mijloacele de transport admise temporar nu au dreptul să introducă pe teritoriul Republicii Moldova alte mijloace de transport.

Serviciul vamal indeamnă cetățenii să nu accepte trecerea hotarului la volanul mașinii unei alte persoane. Asta deoarece, aceștia riscă să devină victimele unei scheme de fraudare puse în aplicare de unele persoane, care au deja introduse în țară autoturisme cu numere străine.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu