Maşina viitorului pe care o va dori orice şofer. Drumurile nu vor mai fi un obstacol şi va alimenta şi casa cu electricitate

Maşina viitorului este electrică şi furnizoare de electricitate, se conduce singură şi are grijă ca şoferul să nu se plictisească. Aşa descriu cercetătorii Renault modelul Symbioz, un prototip care ar urma să circule pe şosele peste 12 ani.

Orice călătorie cu prototipul Symbioz de la Renault va fi o plăcere, graţie realităţii virtuale, care va transforma chiar şi cele mai anoste drumuri în peisaje încântătoare, scrie digi24.ro.

Mathieu Lips, director de proiect: "Acum sunt în maşină şi nu vă pot vedea, maşina este goală, dar văd interiorul. Iar afară este autostradă, dar pare că suntem în Canada".

Symbioz are o autonomie de 500 de kilometri și accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde. Renault promite că, până la producţia în serie, estimată pentru 2030, aceste performanţe vor fi îmbunătăţite. Nivelul de autonomie este foarte ridicat: 4 din 5.

Mathieu Lips, director de proiect: "Nivelul 4 înseamnă că şoferul, atunci când trece maşina pe pilot automat, pe autostradă, nu doar că poate lua picioarele de pe pedale şi mâinile de pe volan, îşi poate şi lua ochii de la drum, asta e principala invenţie".

Autoturismul apreciază distanţa faţă de celelalte vehicule din trafic, poate schimba benzile şi poate trece chiar şi de staţiile de taxare de pe autostradă.

Mathieu Lips, director de proiect: "Acum analizează ce vede în jur, ce vine din spate, vedeţi camionul, deocamdată nu vrea să depăşească, acum depăşeşte".

Renault Symbioz se poate conecta şi la casele inteligente. Maşina se poate încărca automat, doar stând în garaj şi poate, la rândul ei, să furniezeze energie electrică locuinţei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu