Masajul cu şerpi Boa. Tonifică sistemul nervos şi stimulează nervul vag (VIDEO)

Asociaţi cu vindecarea încă din antichitate, atunci când erau lăsaţi să se plimbe printre bolnavi, şerpii participă şi astăzi la diverse proceduri de înfrumuseţare. Una dintre ele este şi… masajul cu şerpi boa. Deşi este considerat extrem de eficient, tratamentul este contraindicat celor ce suferă de… ofidiofobie sau frica de respectivele animale.

Dacă te numeri printre cei ce nu suportă să vadă şerpii nici măcar la televizor, atunci, cu siguranţă, procedura populară în salonul din Valley Cottage nu este pentru tine. Totuşi, cele mai neînfricate cliente apelează la acest tratament, iar asta pentru a trăi noi experienţe.

Rezultatele sunt cât se poate de rapide şi benefice, asigură specialiştii. Există şi câteva reguli aplicate în timpul procedurii. Reptila, de exemplu, nu este niciodată forţată să lucreze, iar asistenta prezentă la proces nu trebuie să părăsească încăperea.

"Şerpii tonifică sistemul nervos şi stimulează nervul vag, eliberând, astfel, endorfine şi ocitocine. Aceştia sunt hormonii fericirii, care ne scapă de stres şi creează plăcere. Sunt specii neveninoase, dar sălbatice", a spus îngrijitoarea de şerpi, Serpentessa.

Doi sau trei şerpi boa sunt utilizaţi la acest tip de masaj. Reptilele alunecă uşor pe corpul clientului, iar ulterior înconjoară şi strâng picioarele şi capul, scrie Canal3.ro

Un masaj cu şerpi inofensivi costă în jur de 100 de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu