"Masaj erotic de neuitat". Fiul primarului de Comrat, reţinut pentru PROXENETISM şi TURISM SEXUAL

Embed:

Fiul şi şoferul primarului din Comrat, Serghei Anastasov, care este membru al formaţiunii politice "Partidul Nostru", au fost reţinuţi pentru 72 de ore de poliţişti, fiind suspectaţi pentru proxenetism şi turism sexual. Indivizii, în vârstă de 24 și respectiv 30 de ani, făceau parte dintr-o grupare criminală.

Potrivit informaţiilor, suspecții publicau diferite anunțuri pe Internet cu conținutul: "Masaj erotic de neuitat, masaj plin de pasiune, adorabilă domnișoară face cunoștință cu un bărbat". Astfel, suspecții au recrutat mai multe tinere, pe care le vindeau clienților cu suma de 1.000 de lei pentru o oră de masaj erotic și servicii intime.

Poliţia a identificat şase tinere cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, care au fost determinate să presteze servicii sexuale.

Bărbații sunt suspectați de complicitate, care prin intermediul capului grupării au organizat şi pus la dispoziția unei delegații din Turcia, două tinere care au oferit servicii sexuale contra plată.

În cadrul operațiunii desfășurate anterior, a fost reținută o femeie de 46 de ani, domiciliată în regiunea transnistreană, care s-a dovedit a fi capul acestei grupări şi alţi patru complici cu vârste cuprinse între 25-40 ani.

Activitatea grupării a fost anihilată, iar dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, riscă pedeapasă cu închisoare de până la şapte ani.

CITEŞTE ŞI: Membrii formaţiunii "Partidul Nostru", CERTAŢI CU LEGEA. Cine se numără printre prietenii lui Usatîi

PUBLIKA.MD aminteşte că aceasta nu este primul incident în care apropiaţi a lui Renato Usatîi sau membrii ai formaţiunii "Partidul Nostru" sunt implicaţi în scandaluri de proporţii.

Unii au la activ chiar şi condamnări. Unul dintre susţinătorii activi ai primarului de Bălţi este consilierul local din Chișinău Nicolae Ţipovici. În 2014, în presă au apărut înregistrări cu interceptări în care o persoană necunoscută îl ruga pe Ţipovici să discute cu Usatîi ca să-i găsească un teren în MoscovaPe acesta urmau să fie să cultive plante pentru droguri. Ulterior, el a ajuns în vizorul forţelor de ordine după ce l-a amenințat cu moartea pe șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

Colega sa de proteste Elena Grițco este consilier municipal în Bălţi. Ea s-a manifestat prin agresarea echipei postului Publika TV, care filma un reportaj de la şedinţa publică a forului local. Griţco a fost deranjată atunci de întrebările despre decizia primăriei de a demola gheretele mai multor comercianți din Bălți.

Palmaresul funcţionarului Sergiu Renţa de la primăria Cahul este mai impresionant. Acesta a fost cercetat penal pentru furt şi escrocherie. Mai mult, Renţa a fost decăzut din drepturi părinteşti şi obligat de instanţă să plătească pensie alimentară pentru copilul său. Iar pentru că a ignorat legea, funcţionarul s-a ales cu interdicția de a părăsi țara.

Colegul său de la Soroca Iurie Todirean a fost, potrivit presei, un membru activ al unei grupări criminale şi avea relaţii cu vânzători de armament, prin anii 1990. Jurnaliştii de investigaţie au mai scris că Todirean ar fi protejat și o grupare specializată în furturi de vite.

Din lista membrilor partidului lui Renato Usatîi implicați în activități dubioase mai face parte şi unul dintre liderii organizației teritoriale Dondușeni a formaţiunii Ruslan Zaplitnîi. Portalul mesaj.md scrie că acesta gestiona în zonă un canal de comercializare a drogurilor.

Iar Felix Grincu, consilier al orașului Vatra, din municipiul Chişinău, a fost tras la răspundere în anii 2004 și 2006 pentru evaziune fiscală, iar în 2013 pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu.

Lista persoanelor cu trecut dubios, care s-au adunat în jurul lui Usatîi, poate fi continuată. Un alt membru al formațiunii politice "Partidul Nostru" Eduard Patrașca a fost reținut pentru proxenetism. Acesta a fost surprins într-o saună, cu prostituate.

Iar colegul lui de partid al aceluiași Usatîi, Nicolae Hacico, a fost reținut în 13 septembrie pentru trafic de droguri. Acesta i-ar fi mințit pe doi cetățeni israelieni că în țara noastră pot fi cultivate legal plante psihotrope și le-a eliberat pentru această activitate o licență falsă, contra sumei de 25 de mii de euro.

În luna iulie, un prieten al lui Renato Usatîi, Mihail Colibaba, a fost arestat în Taiwan pentru furturi din bancomate. Acesta a fost reținut alături de alți doi membri ai unei grupări criminale internaționale, responsabilă de furtul a aproximativ 2,6 milioane de dolari SUA.

Şi primarul satului Vasileuţi, Râşcani, a fost prins beat la volan. Iar la sfârşitul lunii mai, primarul satului Racovăţ, raionul Soroca, s-a ales și el cu dosar penal, după ce a condus în stare avansată de ebrietate. În iulie 2016, primarul oraşului Şoldăneşti, ales și el din partea formaţiunii "Partidul Nostru", a fost reținut, fiind acuzat că ar fi furat un lot de foi de ardezie oferit de Guvern pentru sinistrați.

În septembrie, un alt membru a fost prins de polițiști în timp ce conducea automobilul în stare de ebrietate. Şoferul a încercat să ameninţe poliţiştii. Potrivit unor surse, numele acestuia figurează într-un dosar penal de contrabandă. El a mai făcut parte dintr-o grupare criminală, care aducea ilegal în ţara noastră haine pentru copii şi adulți și le vindea în magazinele şi pieţele din Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu