MASACRUL din Strasbourg: Cine sunt victimele sângerosului atentat

Embed:

Victimele sângerosului atentat din Strasbourg sunt atât localnici, cât şi turişti.

Unul dintre cei trei oameni care şi-au pierdut viaţa în masacru este un bărbat din Thailanda. El a venit în vacanţă în Strasbourg împreună cu soţia. Iniţial, cei doi voiau să meargă la Paris, dar s-au răzgândit din cauza protestelor violente. Alegerea a fost însă cu ghinion. Bărbatul se afla exact lângă atacator, atunci când acesta a deschis focul asupra mulţimii. El a murit după ce a fost împuşcat în cap. În timpul atacului a fost grav rănită şi soţia lui, care acum luptă între viaţă şi moarte pe patul de spital. Cuplul deţinea o fabrică de tăiţei în Thailanda.

Cea de-a doua persoană care şi-a pierdut viaţa în masacru este un francez de 60 de ani. El a fost împuşcat mortal atunci când ieşea dintr-un restaurant în care luase cina cu soţia şi copilul.

A treia persoană decedată e un bărbat originar din Afganistan, în vârstă de 44 de ani. O rudă de-a victimei a povestit cum s-a întâmplat totul.

Victima a fost împuşcată în cap şi a căzut la pământ cu tot cu copil. Afganul a fost dus de urgenţă la spital. Câteva ore, el s-a aflat în moarte cerebrală, dar, în cele din urmă, s-a stins din viaţă. Bărbatul era căsătorit şi avea trei copii.

Presa franceză a dezvăluit şi identitatea unora dintre cei 12 răniţi în masacru. Printre ei sunt doi jurnalişti. Este vorba despre un italian, care a venit să reflecte şedinţa plenară a Parlamentului European, şi un francez care locuieşte în Strasbourg. În această dimineaţă, în oraşul francez au ajuns părinţii, sora şi prietena ziaristului din Italia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu