MASACRUL din Noua Zeelandă. Cine sunt unele dintre victimele ciuruite de gloanţele trase de Brenton Harrison Tarrant

Embed:

În timp ce locuitorii din Noua Zeelandă încearcă să depăşească şocul prin care au trecut în urma masacrului din cele două moschei, medicii legişti lucrează pentru a stabili identitatea celor 50 de victime. Oficial nu a fost anunţat cine sunt cei care au fost ciuruiţi de gloanţele trase de Brenton Harrison Tarrant, dar se ştie că aceştia provin din 15 ţări.

Printre acestea sunt India, Siria, Marea Britanie, Arabia Saudită, Iordania, Egipt, Turcia şi Pakistan. Deşi oficial nu a fost dezvăluită identitatea celor morţi, presa neozeelandeză a reuşit să afle numele unora dintre ei. Astfel, în urma atacului armat a murit un bărbat din Afganistan pe nume Haji Daoud Nabi.

Împreună cu cei doi fii, bărbatul a venit în Noua Zeelandă în 1977. De-a lungul anilor, oraşul Christchurch le-a devenit celor trei casa la care au visat o viaţă întreagă, unde aveau parte de linişte şi pace. Moartea lui Haji Daoud a fost confirmată de unul dintre fii săi. Mulţi dintre cei decedaţi provin şi din Pakistan.

Unul dintre ei este Khurshid Alam, care activa în calitate de profesor la o universitate din Noua Zeelandă. Bărbatul avea 50 de ani şi a venit în această ţară în 2012. În cele două moschei peste care s-a abătut o ploaie de gloanţe se aflau şi numeroşi cetăţeni ai Siriei. Khaled Mustafa este unul dintre ei şi a fost împuşcat mortal în unul dintre lăcașe. El a venit să se roage împreună cu doi dintre cei trei fii ai săi.

Se ştie că unul dintre băieţii lui Khaled a fost grav rănit şi a suferit o operaţie care a durat mai bine de şase ore, dar soarta celuilalt este neclară. Declaraţii oficiale cu privire la identitatea victimelor vor fi făcute publice în următoarele zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu