MASACRU la Mosul. Statul Islamic a ucis 163 de persoane care încercau să evadeze din oraş

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al Hussein, a acuzat marți gruparea teroristă Statul Islamic că a ucis 163 de persoane pentru a le împiedica să fugă din vestul orașului Mosul (nordul Irakului), pe ale cărui străzi erau luni abandonate zeci de cadavre, informează EFE, potrivit Agerpres.ro.

"Ieri, angajații mei m-au informat că pe străzile din cartierul al-Shira, din vestul Mosul, se mai găseau cadavre de bărbați, femei și copii irakieni asasinați, după ce 163 de persoane au fost asasinate de Daesh (acronimul arab al ISIS — n.r.) pentru a le împiedica să fugă", a declarat Zeid Ra'ad al Hussein.

Personalul Biroului ONU pentru Drepturile Omului l-a informat totodată pe Zeid Ra'ad al Hussein că, după atacul jihadiștilor, comis în ziua de 1 iunie, mulți oameni sunt dați dispăruți.

"Terorismul trebuie eradicat, însă într-un mod inteligent, respectându-se totodată drepturile omului pentru toți. Amintiți-vă că pentru fiecare cetățean umilit, maltratat sau torturat, nu doar un singur om se simte înjosit de autorități, ci întreaga sa familie", a declarat Zeid Ra'ad al Hussein la începerea celei de-a 35-a sesiuni a Consiliului ONU al Drepturilor Omului, care se desfășoară la Geneva.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu