MASACRU într-o biserică din Texas. Un fost militar a ucis 26 de oameni. Reacţia lui Donald Trump

Embed:

Carnagiu într-o biserică din Statele Unite. 26 de oameni au murit, iar 20 au fost răniţi după ce un individ a deschis focul într-un lăcaş baptist din Texas. Atacul a avut loc în timpul slujbei de duminică, iar printre victime se numără şi un copil de doar doi ani.

Persoanele rănite se află în stare gravă la spital. Autorităţile au anunţat că individul purta vestă antiglonţ.

"Suspectul a ieşit din maşină, a traversat strada şi a deschis focul în direcţia bisericii. Ulterior, el s-a dus în partea dreaptă a lăcaşului şi a continuat să împuşte. Individul a tras focuri de armă şi în biserică", a declarat Freeman Martin, anchetator. 

La ieşirea din biserică, atacatorul a fost împuşcat de un localnic. Individul a reușit să fugă de la faţa locului, dar a fost găsit mort în mașina sa la puțin timp după aceea.

Numele lui este Devin Kelley, un militar în vârstă de 26 de ani. Presa americană scrie că, în urmă cu trei ani, el a fost concediat din Forțele Aeriene, după ce a fost vizat într-un dosar.

Nu se ştie, deocamdată, ce acuzaţii i-au fost aduse.

Presa americană mai scrie că, în trecut, Kelley a fost profesor de religie şi voluntar la o altă biserică baptistă.

Guvernatorul din Texas susţine că acesta este cel mai sângeros atac din istoria statului.

"26 de oameni şi-au pierdut viaţa în acest atac. Nu ştim dacă numărul morţilor va creşte. Ştim doar că sunt prea multe victime", a declarat Greg Abbott, guvernatorul statului Texas.

Atacul a fost condamnat şi de preşedintele american, Donald Trump, care acum se află într-o vizită oficială în Japonia.

"Ne rugăm pentru victimele acestui oribil atac şi suntem cu sufletul alături de rudele lor. Actul de răutate s-a produs într-un loc în care oamenii au venit să se roage", a spus Donald Trump. 

Luna trecută, un individ a deschis focul asupra spectatorilor care se aflau la un concert din Las Vegas. În urma atacului, considerat cel mai grav incident armat din istoria modernă a SUA, au murit 58 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu