MASACRU în Nigeria: Cel puţin 60 de persoane au fost OMORÂTE

Grupul islamist Boko Haram a atacat un sat din nordul Nigeriei, omorând cel puțin 60 de persoane, între care adolescenți, potrivit unor relatări media care citează martori, transmite DPA, în timp ce, potrivit altor martori citați de AFP, bilanțul ar fi de cel puțin 68 de morți, scrie agerpres.ro

Militanți ai Boko Haram au intrat la începutul acestei săptămâni în satul Njaba din statul nigerian Borno, omorând toți bărbații din sat, a relatat site-ul african Sahara Reporters, citând supraviețuitori care au fugit de la locul masacrului.

Atât bărbați în vârstă, cât și copii au fost victime ale atacului, care abia joi a fost dezvăluit.

Pe de altă parte, grupul islamist adună trupe în fieful său vecin Gwoza, unde insurgenții au preluat controlul în iunie 2014 și unde liderul lor, Abubakar Shekau, a proclamat în august un 'califat' în zonele aflate sub controlul islamiștilor înarmați în nord-estul țării. Din februarie, Boko Haram se confruntă însă cu o campanie militară fără precedent lansată de Nigeria și statele vecine — Ciad, Niger și Camerun—, care afirmă că au preluat controlul în mai multe orașe și sate, notează AFP.

Joi, autoritățile nigeriene au anunțat că au preluat 'controlul total' la Mafa, la 50 km est de Maiduguri, capitala statului Borno și fief al insurgenților. Informația nu a putut fi totuși verificată din surse independente.

Potrivit experților, în momentul în care Boko Haram este îndepărtat din fiefurile, există riscul ca atacurile să se intensifice, în special în cele mai izolate regiuni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu