Masacru după un conflict între triburi. 24 de oameni au murit în Papua Noua Guinee

Cel puțin 24 de oameni au murit într-un conflict sângeros dintre două triburi, într-o zonă muntoasă din Papua Noua Guinee. Printre victime se numără copii și femei însărcinate.

Prim-ministrul țării insulare a spus, după primirea veștii, că este „una dintre cele mai triste zile din viața lui” și a promis că îi va pedepsi pe ce vinovați, scrie digi24.ro.

Momentan nu se cunoaște motivul crimelor. Cu toate astea, este una dintre cele mai sângeroase confruntări din ultimii 20 de ani din Papua Noua Guinee.

Atacurile au avut loc duminică, atunci când șapte oameni au murit – patru bărbați și trei femei -  în satul Munima, din districtul Tari-Pori. Apoi, luni, 16 femei și copii au fost omorâți în satul Karida, potrivit presei locale. Două dintre femeile ucise erau însărcinate.

Pills Pimus kolo, un oficial din Sănătate din Papua Noua Guinee, a publicat pe Facebook imagini cu ceea ce spune că este masacrul din Karida. Fotografiile dezvăluie un rând de cadavre înfășurat în pânză și legat de stâlpi. El a spus că unele dintre trupuri au fost tăiate în bucăți, iar diverse parți ale corpului erau greu de recunoscut.

Lasă un comentariu