MASACRU din Kerci: Anchetatorii vor efectua postmortem expertiza psihiatrică a ucigașului, pentru a stabili motivele sale

Embed:

Este zi de doliu în oraşul Kerci din Crimeea după atacul armat comis la Colegiul Politehnic. Bilanţul indică 21 de morţi - 16 elevi şi cinci angajaţi ai instituţiei. 37 de răniţi sunt la spital. 

În localitate, oamenii depun flori şi aprind lumânări în memoria victimelor. Comemorări au loc şi în oraşul Simferopol, dar şi la Moscova.  Între timp, anchetatorii au stabilit că atacatorul,  un elev de 18 ani care învăţa în colegiu, locuia doar cu mama lui. Femeia este soră medicală la Centrul Oncologic din oraş. Tatăl criminalului le-a spus investigatorilor că nu ţinea legătura cu  fiul său şi că băiatul nu avea prieteni. 

Agresorul şi-a şters conturile reale de pe reţelele sociale încă din 2014, însă a continuat să distribuie informaţii cu separatiştii din Donbass de pe profiluri false. Un coleg de-al său a spus că era interesat de maniaci şi că a ameninţat că se va răzbuna pe profesorii răi.

Un alt amic a declarat că atacatorul avea tot timpul un cuțit asupra sa, pe care îl ținea la șold, ascuns sub haine. Între timp, presa rusă scrie că tânărul s-a inspirat din atacul armat de la școala americană Columbine, produs în 1999. Atunci, 15 oameni au murit, printre care și cei doi atacatori. 

În ziua carnagiului, Vladislav s-a îmbrăcat la fel ca unul dintre ei, în tricou alb și pantaloni negri. Atacatorul a pătruns înarmat în instituţie şi a început să tragă la întâmplare. Ulterior, a detonat o bombă artizanală. După masacru, s-a sinucis, iar cadavrul lui a fost găsit în biblioteca instituţiei.

Anchetatorii vor efectua postmortem expertiza psihiatrică a ucigașului, pentru a stabili motivele sale.

Vecinii spun că tânărul avea un comportament agresiv: "L-am urmărit până când a împlinit nouă ani, cât a locuit aici cu părinţii. Apoi, părinţii au divorţat. Era un băiat neascultător. În copilărie, obişnuia să bată pisicile."

Oamenii legii au găsit printre lucrurile personale ale atacatorului încă o bombă, pe care au dezamorsat-o. Ei au stabilit că în timpul agresiunii, Vladislav a folosit în jur de 150 de gloanţe, pe care le-a cumpărat cu câteva zile înaintea atacului dintr-un magazin de muniții.

La câteva ore de la masacru, oamenii s-au mobilizat pentru a dona sânge. Profesorii, elevii şi părinţii spun că au trăit clipe de groază.

Autorităţile din Kerci au dispus ca de astăzi toate grădiniţele şi şcolile din oraş să fie păzite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu