Masa de Paşte pe datorie: Au cumpărat produse cu bani împrumutaţi de la vecini

Embed:

Au pus pe masa de sărbătoare produse luate pe datorie ori cumpărate din bani împrumutaţi de la vecini. În această situaţie s-au pomenit soţii Panibratiuc din satul Şumna, raionul Râşcani. Şi-au dorit ca şi copiii lor să poată gusta din tradiţionalele bucate pascale. 

O parte din produse, Raisa Panibratiuc le-a luat pe datorie, altele le-a cumpărat din banii împrumutaţi de la vecini.

"Am împrumutat bani şi am luat două capuri de porc, câte 15 lei kilogramul, am luat salam, ouă pâine şi dulciuri. Totul este pe datorie", a menţionat Raisa anibratiuc, locuitoarea satului Şumna, Râşcani.

"Noi am vrut, dar mama nu ne-a cumpărat că nu are bani. Vrem să avem pe masa de sărbătoare ciocolate, dulciuri, biscuiţi", a spus Efimia Panibratiuc, fiica mai mare.

Chiar dacă şi-au dorit haine noi, în preajma sărbătorilor de Paşti, copiii nu au avut parte de acestea. "Când ne ducem la lucru mai facem bani şi ne luăm de îmbrăcat şi de încălţat.  Acum mama nu are bani, este greu", a explicat Alexandru Panibratiuc, fiul mai mare.

Venitul soţilor Panibratiuc este de aproximativ 3 mii de lei, bani pe care îi primesc de la Secţia de Asistenţă Socială a raionului Râşcani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu