"Masa Bucuriei"! Voluntarii i-au convins pe clienţii unor magazine să doneze alimente pentru nevoiaşi

Embed:

Paştele este sărbătoarea luminii şi a speranţei, în special pentru bătrânii. De sărbători, trebuie să fim mai buni şi mai darnici. Acest îndemn l-a urmat, astăzi, un grup de voluntari din orașul Strășeni. Tinerii i-au convins pe clienţii unui magazin din localitate să cumpere și să doneze alimente pentru bătrânii nevoiaşi.

Voluntarii le-au înmânat cumpărătorilor câte o pungă în care aceștia au pus produse ce vor ajunge la persoane nevoiaşe:

”Pentru că e postul mare și poate că cineva este mai trist decât noi. M-am gândit să fac un mic bine”.

”Am ajutat cu ce am putut pe cei care sunt mai triști ca noi. Trebuie să facem tot ce putem, în situația în care ne aflăm azi”.

”Cât mai des ar trebui organizate astfel de binefaceri, fiindcă este spre binele celor care nu pot”.

Voluntarii din localitate spun că anul trecut au reușit să adune peste 600 de kilograme de produse. Anul acesta, însă, ar vrea colecteze o tonă de alimente:

”Cel mai des sunt solicitate produsele neperisabile, care au un termen de valabilitate mai lung, pentru ca să le putem utiliza pe o perioadă mai îndelungată în cadrul cantinelor sociale. Cum ar fi: hrișcă, orez, paste făinoase, conserve”, a specificat coordonatorul local al asociației de binefacere, Ecaterina Boleceanu.    

”Am hotărât să particip ca voluntar pentru că văd situația din țara noastră și bătrânii au nevoie de un suport, un ajutor din partea noastră".

"Am văzut cum trăiesc bătrânii noștri și nu este cea mai bună situație. Un ajutor social cred că este binevenit”.

Campania de Paşte „Masa Bucuriei” are loc la nivel republican, în peste 100 de magazine din 17 localități. Acţiunea este organizată de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, pentru al şaptelea an consecutiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu