Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale supraviețuitorilor accidentului aviatic din Nepal

Supraviețuitorii și martorii accidentului aviatic produs, luni în Nepal, au descris momentele în care avionul s-a prăbușit, omorând cel puțin 49 dintre cele 71 de persoane aflate la bord, scrie BBC News.

Aeronava care transporta 71 de persoane, pasageri și membri ai echipajului s-a prăbușit în timpul manevrelor de aterizare pe aeroportul Tribhuvan din Kathmandu.

Cauza accidentului rămâne necunoscută deocamdată și o investigație este în curs de desfășurare pentru a stabili ce s-a întâmplat cu aeronava Bombardier Dash 8 Q400 aparținând companiei Bangladeshi US-Bangla.

Este cel mai grav dezastru aviatic produs în ultimii ani în Nepal, o țară în care s-au produs peste 70 de accidente în care au fost implicate avioane si elicoptere din 1949, anul in care a aterizat prima aeronava acolo. Cele mai multe accidente au fost atribuite vremii nefavorabile, piloților neexperimentați și întreținerii necorespunzătoare a aparatelor.

Mărturiile supraviețuitorilor

Unul dintre cei care au supraviețuit părbușirii povestește că își amintește că aeronava a luat foc, dar nu știe cum a ieșit din avion.

“După accident, încercam să ies din avion deoarece luase foc, dar nu puteam, aveam mâna și piciorul prinse în ceva”, a povestit supraviețuitorul Keshav Pandey pentru BBC Nepali. “Stăteam pe scaunul de lângă ușa de urgență, poate că am căzut afară când au venit echipajele de intervenție și au deschis ușa, dar nu imi amintesc nimic, eram inconștient”.

Un alt supraviețuitor a descris, de asemenea, momentul impactului. “A izbucnit un incendiu imens și fumul a umplut cabina noastră, apoi a fost o explozie. Focul a fost stins si am fost scoși afară”, a spus Sharin Ahmed, un profesor în vârstă de 29 de ani din Bangladesh.

“Dintr-o dată avionul a început să se scuture violent și apoi a fost o bubuitură puternică”, a povestit un alt supraviețuitor, Basanta Bohora. Aflat în spital, acesta povestește că ”Locul meu era lângă geam și cumva am reușit să ies”.

”Avionul mergea sus, jos, stânga dreapta și iar sus, jos, așa că am crezut că eram doar dirijați în traficul aerian”, a povestit și Sanam Shakya, care a scăpat la rândul său printr-o fereastră.

Dintre cei 22 de supraviețuitori, 11 sunt din Nepal și 11 din Bangladesh.

Avionul, un Bombardier Dash Q-400 care aparținea US-Bangla Airlines, avea la bord 71 de oameni și a alunecat de pe pista în timp ce ateriza. În urma accidentului, cel puțin 49 de oameni și-au pierdut viața.

Pompierii au fost trimiși imediat la fața locului. Mai jos puteți vedea o fotografie făcută pe arportul din Kathmandu. În imagine se poate observa fumul cum se ridică și echipajele de salvare care se îndreaptă către locul accidentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu