Marșul Unirii la Chișinău: Cântece patriotice, urale, aplauze, gafe, alerte cu bombă și altercații

Un marș unionist de amploare a avut loc, astăzi, în Capitală, cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Aproape 10.000 de manifestanți au pornit din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" și au mers până la gară. De la miting nu au lipsit nici altercațiile. Vezi aici un album foto cu imagini de la marş. 

CITEȘTE ȘI: "UNIREA - ideal național" Mii de unioniști participă la un marș de amploare în Capitală (FOTO/VIDEO)

Tot astăzi, la Palatul Naţional a avut loc o adunare în cadrul căreia a fost creat Sfatul Ţării II, care îşi propune să înfăptuiască unirea Moldovei cu România. 

La marş au participat mii de oameni din diferite raioane şi invitaţi din România.

"Am venit pentru că sufletul mă aduce aici și Românii din Basarabia de fiecare dată au dat semnalul celor mai importante idealuri a românilor. Noi vrem să fim o singură casă, o casă în care să nu conteze unde e Prutul, ci să conteze unde suntem noi", a spus primarul interimar al municipiului Iași, Mihai Chirica. 

CITEȘTE ȘI: O NOUĂ ALERTĂ CU BOMBĂ în Capitală! Unde a fost plasat dispozitivul

CITEȘTE ȘI: Miting unionist de AMPLOARE! Oamenii marchează 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România (FOTO)

Unii participanţi au venit cu micuţii lor.

Iar acest bărbat, originar din Soroca, a ales să se îmbrace într-un costum de epocă.

"Reprezint Cetatea Soroca și să ne aducem aminte că Moldova era odată întregită."

"Eu sunt din România și noi vă așteptăm acasă, noi o să facem partea noastră din foaia de parcurs, o să avem un vot în Parlamentul României pentru Unire", a spus liderul Platformei Unioniste "Acţiunea 2012", George Simion.

CITEȘTE ȘI: Manifestații în Capitală. Igor Dodon: Unirea înseamnă război civil. Nu vă jucați cu focul!

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ CU BOMBĂ la Palatul Național, acolo unde are loc congresul unioniștilor

În timpul marşului au avut loc şi câteva altercaţii între manifestanţi şi mai mulţi oponenţi ai unionismului. Incidentul a avut loc lângă Arcul de Triumf din centrul Capitalei.

Mitingul nu a trecut fără gafe din partea organizatorilor. În boxele instalate în scuarul Operei Naţionale a răsunat o piesă care elogiază Partidul Comunist Român şi fostul lider al formaţiunii, Nicolae Ceaușescu.

Înainte de marş, unioniştii au organizat congresul de constituire a unui nou Sfat al Ţării. Potrivit organizatorilor, cei 138 de delegaţi aleşi vor avea sarcina să pregătească, până în 2018, unirea Republicii Moldova cu România.

Evenimentul s-a încheiat cu o Horă Unirii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu