Marşul Tricolorului, la Chişinău. Cum s-a desfăşurat evenimentul (FOTO)

Embed:

În centrul Capitalei a fost organizat, astăzi, Marșul Tricolorului. În cadrul acestui eveniment, participanții au purtat un tricolor de 101 de metri. 

Marşul este dedicat celor 101 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

"România n-a avut graniţă la Prut. Trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească"

Unioniștii s-au adunat iniţial la Cimitirul Eroilor Români.

"Ne-am întâlnit toţi unioniştii care gândim româneşte, care am venit la această sărbătoare 101 ani de la unire. Desigur e o foarte mare bucurie."

Ulterior, participanţii au pornit într-un marş şi au fluturat un tricolor de 101 metri.

"Nu putem să negăm această sărbătoare, pentru că toţi facem parte dintr-un neam."

"Este ceva sufletesc. Noi simţim româneşte şi vrem să trăim într-o României mare şi puternică."

"Am considerat important să începem această manifestaţie aici la Cimitirul Eroilor Români care reprezintă fidel jertfa şi sacrificiul suprem pentru limba română şi neamul românesc", a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației UNIREA-ODIP. 

Unioniştii au mers în marş până în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, acolo unde au încins hora Unirii.

Pe tot parcursul evenimentului, participanţii au fost însoţiţi de agenţi de patrulare, care au dirijat traficul, ca să nu se creeze ambuteiaje.

Sărbătoarea a fost marcată şi la Soroca. În faţa cetăţii, Consiliul Unirii Soroca, membrii căruia promovează ideea Unirii, au cântat imul României la trompetă.

Astazi se împlinesc 101 ani de la unirea Basarabiei cu România, eveniment care a dus la formarea României Mari de la sfârşitul anului 1918. După 27 martie, provinciile româneşti Ardealul, Crișana, Banatul, Maramureșul și Bucovina au luat aceeaşi decizie. Sfatul Ţării a votat unirea cu nişte condiţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu