Marşul european pentru climă: 70 de MII de oameni au traversat Bruxelles-ul

În jur de 70.000 de persoane au participat duminică, la Bruxelles, la Marşul european pentru climă, transmite AFP. Oameni de toate vârstele au traversat oraşul, de la Gara de Nord până la Parlamentul European. 

Participanţii au venit din toată ţara, în pofida vremii reci şi ploioase. Potrivit agenţiei Belga, numărul trenurilor spre Bruxelles a fost dublat datorită participării numeroase aşteptate.

Peste 65.000 de persoane au manifestat la Bruxelles pe 2 decembrie, în prima zi a conferinţei internaţionale COP24, de luptă împotriva schimbărilor climatice, care se deschidea în Polonia.

În Belgia, mobilizarea este deosebit de puternică de la începutul anului în rândul tinerilor. Joi, un marş al liceenilor şi studenţilor a adunat 35.000 de participanţi.

Duminică, una din organizatoarele manifestaţiei, Marie Hayens, a declarat la televiziunea publică RTBF că a fost deschis un caiet de revendicări, în încercarea de a se oferi răspunsuri la schimbarea climatică, în sectoare precum construcţiile, industriile, agricultura sau deşeurile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu