Marş funebru în faţa CSJ. Manifestanţii au înmormântat Justiţia din Moldova

Embed:

Protest teatralizat la Curtea Supremă de Justiţie. În sunetele unui marş funebru, mai mulţi tineri din organizaţia neguvernamentală "Pro Echitate" şi-au manifestat nemulţumirea faţă de deciziile judecătoreşti din ţara noastră.

Organizatorii au adus în faţa Curţii Supreme de Justiţie un coşciug şi o cruce cu imaginea zeiţei Themis. Decizia tinerilor de a organiza funeraliile Justiţiei din Republica Moldova vine după ce magistraţii l-au condamnat la cinci ani de închisoare pentru omor pe Adrian Nichifor. Iar aceeaşi pedeapsă i-a fost aplicată şi unei alte persoane pentru abuz în serviciu.

Cazul nostru se judeca în aceeaşi zi cu a lui Adrian Nichifor. I-au dat cinci ani de puşcărie lui Furtună, iar lui Nichifor, din 17 ani, i-au dat cinci ani şi au schimbat sentinţa în omor din neatenţie", a precizat reprezentantul "Pro-Echitate" Vadim Cernea.

Unii trecători nu au înţeles mesajul ironic al tinerilor.

"S-au dus din viaţă mulţi şi se spune că cei care au luptat pe front trebuie să fie comemoraţi. Aurica Colenco, aşa îi spune. A luptat pe fron şi tare mulţi au petrecut-o în ultimul drum", a spus un trecător.

Ceea ce se întâmplă, în prezent, în sistemul judecătoresc, dar şi în ţară, se numeşte utopie.", a mai declarat un drumeţ.

"Sistemul judecătoresc a murit demult, nici nu mă îndoiesc. Acum corupţia este la putere", a menţionat o femeie.

Protestul teatralizat a durat aproximativ o oră. Reprezentanţii Curţii Supreme de Justiţie au refuzat să comenteze acţiunea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu