Marş de susţinere a FAMILIEI TRADIŢIONALE la Chişinău. Cu care lege nu este de acord Biserica Ortodoxă

Embed:

Sute de enoriași din întreaga țară, împreună cu mai mulți preoți și episcopi au participat, astăzi, la un marș dedicat familiei tradiţionale. Creștinii au mers de la Mănăstirea Ciuflea până la Catedrala Mitropolitană pentru a aminti oamenilor care sunt valorile unei familii.

În timpul evenimentului, creștinii s-au rugat și au cântat: 

"Am venit cu toată familia ca să susținem acele valori și acele credințe care ne-au lăsat-o strămoșii noștri din veacuri și care au luptat și au dat viața pentru ea."

"Să arătăm că baza omenirii este familia, ceea ce a creat Dumnezeu de la începuturi. A spus: creşteți și vă înmulțiți, așa cum a rânduit Dumneazeu, nu cum rânduiesc vremurile de azi."

Procesiunea a fost condusă de mitropolitul Vladimir, care a ținut un discurs în fața mulţimii și a menționat că Biserica Ortodoxă este împotriva Legii cu privire la asigurarea egalităţii, care vine în contradicție cu legile creării unei familii creștine.

"Dumnezeu ne-a dat lege pe pământ. A arătat pildă cum trebuie să trăim pe acest pământ. Cum să trăim pe acest pământ ne învață și sfinții părinți. Iar noi ne facem adeseori "mai deștepți" și începem să inventăm ceva nou. De aceea, vă îndemn și vă binecuvântez  în continuare pe toți să păstrați familia tradițională", a spus mitropolitul. 

Unii participanți la marș au venit cu mesaje scrise pe pancarte:

"Suntem pentru credința ortodoxă, pentru o familie creștină ortodoxă stabilă, care este compusă dintre bărbat și femeie cu copii."

"Noi, cetățenii Republicii Moldova, suntem creștini. Suntem împotriva legii antidiscriminării. Dorim ca această lege să fie anulată."

Evenimentul s-a încheiat cu o depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu