Marş al opoziţiei de Ziua Naţională a Rusiei (VIDEO)

Embed:

În Rusia este marcată astăzi Ziua Naţională. În întreaga ţară sunt organizate aproximativ 1500 de manifestaţii, cea mai importantă fiind în piaţa Roşie din Moscova. Sărbătoarea a fost totuşi umbrită de un marş al opoziţiei.

Potrivit poliţiei, aproximativ 5 mii de persoane au răspuns apelului opoziţiei ruse şi au participat la marşul organizat astăzi în centrul Moscovei. Oamenii au ieşit ca să-şi arate susţinerea faţă de persoanele reţinute în urma violenţelor din piaţa Bolotnaia, de anul trecut.

"Noi susţinem deţinuţii în cazul Bolotnaia. Vrem ca justiţia să prevaleze în ţară şi toţi să fie eliberaţi. Vrem să nu mai avem dosare fabricate", a spus o persoană.

Oricum, Ziua Naţională este cel mai mult resimţită la Moscova, unde a fost organizat un carnaval istoric cu dansatori şi cântăreţi.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acordat distincţii personalităţilor care s-au remarcat în domeniile ştiinţei, tehnologiei, literaturii şi artei. În Piaţa Catedralelor din Kremlin va avea loc o recepţie. Sărbătoarea va culmina cu un concert în Piaţa Roşie, la finalul căruia vor fi lansate mii de baloane. Ziua Naţională a Federaţiei Ruse este celebrată în fiecare an, începând cu 1994.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu