Marquez va pleca din pole position în Marele Premiu Australian

Embed:

Campionul mondial, Marc Marquez, a obținut cel mai bun timp în calificări și va pleca din pole position în Marele Premiu al Australiei. Spaniolul a fost cronometrat cu un minut 28,4 secunde în timpul celui mai bun tur şi va fi primul pe grila de start pentru a 12-a oară în acest sezon.

"Sunt foarte fericit să fiu pe pole position. După cursa din Japonia, oricare cursă pentru mine este o cursă reuşită. Am început să experimentăm cauciucuri noi ca să ne obişnuim mai bine cu acest utilaj", a declarat Marquez. 

Al doilea timp în calificări a fost obţinut de britanicul Cal Crutchlow, iar de pe locul trei va porni un alt spaniol, Jorge Lorenzo. De pe primele zece locuri vor mai pleca Bradley Smith, Dani Pedrosa, Alex Espargaro, Andrea Iannone, Valentino Rossi, Pol Espargaro şi Andrea Dovizioso, cel care a plecat din pole position în etapa trecută.

Marele Premiu al Australiei va avea loc duminică, pe circuitul Phillip Island, din Melbourne. Marquez deja şi-a asigurat câştigarea celui de-al doilea titlu consecutiv în MotoGP, iar lupta se dă în continuare pentru locul doi, între Rossi şi Pedrosa, care sunt la egalitate de puncte, dar și Lorenzo, care are cu trei puncte mai puţine decât cei doi piloţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu