Maroşkina: O coaliţie de guvernare măcinată de disensiuni interne nu va putea să unească societatea

Embed:

O coaliţie de guvernare măcinată de disensiuni interne nu va putea să unească societatea şi să soluţioneze problemele ţării. Este opinia cunoscutei jurnaliste şi scriitoare din Georgia, Lali Maroşkina, care a fost invitata specială de aseară a emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

În opinia ei, deja în scurt timp, tot mai mulţi oameni vor fi dezamăgiţi de situaţia din Moldova. Lali Maroşkina susţine că urmăreşte cu atenţie ceea ce se întâmplă în ţara noastră, pentru că istoria Moldovei şi cea a Georgiei au mai multe asemănări.

"Parcă totul s-a liniştit, dar observăm că întârzie dezvoltarea economică. Nu v-aţi determinat în privinţa poziţiei ţării voastre, aveţi aceleaşi probleme ca şi în Georgia. Când am avut un Guvern susţinut de coaliţie nu a ieşit nimic bun. Într-o familie în care sunt păreri diferite este foarte greu. Nu vorbim că toţi trebuie să aibă păreri identice, dar cel puţin să lupte pentru o singură poziţie", a menţionat Lali Maroşkina. 

Jurnalista susţine că ideea federalizării a fost respinsă în Georgia ca una inadmisibilă, lucrul care nu trebuie acceptat nici în Moldova.

"Dacă ne referim la federalizare, cred că primul care va vorbim despre acest lucru "va fi supus anatemei", la figurat vorbind. Ţările noastre au istoriile similare: voi aveţi conflictul transnistrean, la noi sunt regiunile Abhazia şi Ţhinvali", a precizat  Maroşkina. 

Totodată, Lali Moroşkina a salutat ideea de a aduce la cârma Procuraturii Generale un specialist european: "Mai bine să fii o persoană din afara sistemului, cu o reputaţie ireproşabilă, pentru ca el să nu prezinte vreun partid actual din ţara voastră. Trebuie să fie o persoană selectată în urma unui concurs".

Săptămâna trecută, fracţiunea PDM a cerut includerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege privind numirea unui procuror european. Iniţiativa nu a trecut de votul legislativului. Proiectul nu a fost susţinut nici măcar de deputaţii blocului ACUM, care şi-au argumentat reţinerea prin faptul că proiectul nu avea avizul comisiei juridice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu