Mark Zuckerberg, "profund dezamăgit" după ce SpaceX i-a distrus satelitul de 95 milioane de dolari

Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, s-a declarat "profund dezamăgit" după ce o rachetă Falcon 9 care avea la bord un satelit al companiei a explodat în timpul unor teste efectuate la Cape Canaveral
 
Satelitul în valoare de 95 milioane de dolari aparţinea organizaţiei Internet.org, o iniţiativă a lui Zuckerberg prin care doreşte să ofere internet în zonele sărace sau greu accesibile, scrie go4it.ro.

Racheta Falcon 9 aparţinea companiei SpaceX, co-fondată de Elon Musk. 

Şeful Facebook se află în aceste zile în Africa. De acolo, el a publicat un mesaj după explozie.
 
"Mă aflu aici în Africa şi sunt profund dezamăgit să aud că lansarea ratată a SpaceX ne-a distrus satelitul care ar fi furnizat conectivitate atâtor antreprenori şi celorlalţi oameni de pe continent", a spus Mark Zuckerberg.
 
Din fericire, potrivit lui Zuckerberg, Internet.org dispune şi de alte tehnologii, precum drona Aquila. Aceasta va fi alimentată cu energie prin intermediul panourilor solare montate pe aripile cu o anvergură mai mare decât cea a celor de pe Boeing 737.
 
"Va fi capabilă să stea la altitudini mai mari de 18 km timp de mai multe luni", a explicat Mark Zuckerberg pe Facebook.
 
Dronele Aquila vor furniza internet în Africa şi America Latină. 

PUBLIKA.MD aminteşte că racheta SpaceX de tip Falcon 9 a explodat în timpul unor teste. SpaceX a lansat cu succes rachete din gama Falcon 9 de 18 ori de la debutul acestor lansări în 2010.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu