Mark Zuckerberg: Facebook ar putea introduce un feed pentru promovarea știrilor de înaltă calitate (VIDEO)

Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook lucrează la crearea unui tab de știri care are rolul de a susține financiar jurnalismul "de înaltă calitate și încredere". 

Fondatorul rețelei de socializare spune că este important ca rețeaua de socializare să aibă un flux personalizat în care utilizatorii să găsească doar știri publicate de instituțiile de presă.

„Vrem ca aceasta să conțină doar informații de înaltă calitate și de încredere”, a spus Zuckerberg, într-un interviu pe care l-a avut la Berlin cu Mathias Döpfner, CEO al companiei media Axel Springer, cel mai mare publisher din Europa. 

Decizia anunțată de Zuckerberg are legătură și cu acuzațiile că rețeaua de socializare a permis distribuirea unor materiale de dezinformare.

„Este important pentru mine să ajutăm oamenii să obțină știri demne de încredere și să găsim soluții care să ajute jurnaliștii din întreaga lume să-și facă munca vizibilă”, a spus Zuckerberg.

El spune că se analizează încă modalitatea prin care va putea fi implementată această metodă și că este posibil să colaboreze direct cu instituțiile media.

Zuckerberg a mai spus și că există posibilitatea ca prin crearea acestui flux de știri instituțiile media să aibă o posibilitate mai mare de monetizare a informației și să-i ajute să realizeze mai ușor tranziția spre digitalizare, scrie libertatea.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu