Mark Zuckerberg, audiat în Parlamentul European. Ce propune fondatorul pentru protejarea datelor utilizatorilor

Embed:
Măsuri mai stricte de protejare a datelor utilizatorilor şi o atenţie sporită la campaniile de dezinformare lansate de Rusia pe Facebook. Sunt planurile prezentate de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, la audierile de la Parlamentul European. El a vorbit despre scandalul Cambridge Analytica şi despre planurile acesteia legate de siguranţa şi securitatea în mediul virtual.

"Când folosiţi o aplicaţie, ea va avea acces limitat la informaţiile dv. personale: numele, fotografia de profil şi adresa de email, până când vom verifica complet acea aplicaţie. Dacă vom constata că datele personale ale utilizatorilor au fost folosite ilegal, vom interzice aplicaţia şi autorul acesteia şi îi vom anunţa pe toţi cei afectaţi", a spus Mark Zuckerberg, patronul Facebook.

Zuckerberg a anunţat că au fost verificate până acum câteva mii de aplicaţii rulate pe platforma Facebook, iar peste 200 au fost şterse. Cât priveşte campaniile de dezinformare lansate de Rusia, el a recunoscut că Facebook a fost prinsă pe picior greşit.

"În 2016, am detectat cu întârziere implicarea Rusiei prin intermediul Facebook în alegerile prezidenţiale americane. La vremea aceea, eram concentraţi pe atacurile cibernetice clasice. Dar nu eram conştienţi de operaţiunile coordonate de dezinformare pe care acum le înţelegem", a menţionat Mark Zuckerberg, patronul Facebook.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a subliniat responsabilitatea pe care o au marii jucători din domeniul tehnologiei informaţiei.

"Scandalul Cambridge Analityca, legat de colectarea şi folosirea ilegală a informaţiilor personale a utilizatorilor pentru influenţarea alegerilor este alarmant. Democraţia nu trebuie să devină o operaţiune de marketing unde cei care cumpără date personale obţin avantaje politice", a spus Antonio Tajani, preşedintele PE.

La sfârşitul acestei săptămâni va intra în vigoare noul regulament al UE privind protecţia datelor personale, inclusiv a celor furnizate în mediul virtual. Facebook, la fel ca şi alte reţele sociale care colectează asemenea informaţii, vor fi nevoite să se conformeze noilor rigori
în statele comunitare.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu