Marius Lazurca: Victor Ianukovici trebuie să îşi anunţe demisia pentru a elibera câmpul politic de perturbări

Embed:

Fostul preşedinte al Ucrainei Victor Ianukovici ar trebui să-şi anunţe oficial demisia pentru a stabiliza situaţia politică în ţară. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, în cadrul emisiunii Fabrika. 

"Domnul Ianukovici ar trebui să-şi prezinte demisia pentru a elibera câmpul politic de un posibil factor perturbator. Anumite declaraţii, anumite gesturi politice ale preşedintelui Ianukovici pot conduce la o agravare, la o escaladare a situaţiei, la o creştere a tensiunilor", a menţionat ambasadorul României la Chişinău.

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, mai crede că tensiunile din Crimeea au loc şi din cauza faptului că încă nu a fost depăşită mentalitatea sovietică. 

"Avem de-a face cu felul în care după 20 de ani Uniunea Sovietică continuă să ne bântuie şi continuă să producă instabilitate regională", crede Marius Lazurca.

Rada Supremă de la Kiev a votat, pe 22 februarie, pentru demiterea lui Victor Ianukovici, dar el se declară preşedintele legal al Ucrainei. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu