Marius Lazurca: România a fost, este şi va fi LOIALĂ Republicii Moldova

Embed:

România este unul din cei mai apropiaţi parteneri strategici şi economici ai Republicii Moldova. La baza construirii acestui parteneriat ar sta relaţia de "frăţie" dintre aceste două state. De această părere este ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, invitatul special la emisiunea Fabrika.

"Politica exernă a României în raport cu Republica Moldova nu s-a schimbat. Respectăm integritatea Moldovei. Sprijinim reformele de ameliorare a climatului din ţară, a justiţiei, a economiei şi susţinem actualul Guvern. România este loială Republicii Moldova. Nu ne puteţi împiedica să vă simaptizăm, să avem aceste sentimente frăţeşti, să vă susţinem. Fără acest sentiment, efortul care îl facem ar fi mult mai dificil", a spus Marius Lazurca.

Oficialul român a susţinut că îi este greu să facă anumite pronosticuri în legătură cu relaţia bilaterală dintre România şi Republica Moldova.

"Îmi este greu să fac o estimare la ce se poate întâmpla în viitor. Cert este că noi suntem alături de Republica Moldova. Dacă Moldova ne va dori aproape, noi vom fi aproape, dacă ne va dori departe, vom păstra rezervă, însă nu ne vom schimba sentimentele faţă de Republica Moldova", a mai spus oficialul român.

Totodată, demnitarul cosideră că în Moldova activează anumite grupări politice care manipulează intenţionat societatea, precum că România ar avea scopul de a suprima integritatea teritorială a Republicii Moldova.

"În România nu există niciun partid antimoldovenist, precum în Moldova există partide care au în gene sentimentul antiromânist. În Republica Moldova antiromânismul e o monedă de valoare şi mulţi o utilizează. Ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi faptul că o bună parte a populaţiei tinde să creadă cu prea multă uşurinţă aceste mesaje", a specificat Marius Lazurca.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu