Marius Lazurca: În turul doi al prezidențialelor din România sunt așteptați şi mai mulţi alegători români din Moldova

Embed:

În turul doi al prezidențialelor din România, care se va desfășura duminică, sunt așteptați un număr şi mai mare de alegători români din Moldova. Declarația a fost făcută de către ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.

Diplomatul a reamintit că cele 21 de secții de votare vor fi dotate cu o cabină de vot şi o ștampilă în plus, iar personalul va fi suplimentat. De asemenea, pentru a face economie de timp,  alegătorii pot completa declarația pe propria răspundere acasă, iar în incinta secției de votare vor trebui doar să o semneze şi să indice data. Formularul poate fi găsit pe site-ul misiunii diplomatice. 

"Biroul Electoral Central a decis ca formularul declarației pe proprie răspundere să poată fi completat anticipat. Aș fi înclinat să cred că vom avea un interes mai mare decât în cazul primului scrutin și un număr mai mare de votanți cu ocazia acestui al doilea tur de scrutin", a declarat Marius Lazurca.

La primul tur de scrutin din 2 noiembrie au participat aproape 22 de mii de alegători din Moldova. Atunci, la secția din incinta Ambasadei României la Chişinău, aproximativ 100 de oameni nu au reuşit să voteze. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu