Marius Lazurcă dă asigurări că gazul va curge în acest an pe conducta Iaşi-Ungheni şi regretă dificultăţile la acordarea cetăţeniilor

Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, regretă faptul că procesul de acordare a cetăţeniei române locuitorilor din Republica Moldova se desfăşoară cu dificultate. Totuşi, diplomatul a remarcat că deşi durează mai mult de doi ani, întârzierile s-au redus. Marius Lazurcă a făcut declaraţiile în cadrul emisiunii "În Profunzime"

"Gazul va curge în acest an",a dat asigurări ambasadorul, vorbind despre construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni. "În partea românească liniile sunt gata, aşadar suntem gata de probele tehnice", a adăugat diplomatul român. "Astfel cred că în cursul anului 2014 vor fi primele conexiuni", a spus el.

Referindu-se la joncţiunea sistemelor de energie electrică dintre cele două ţări, Marius Lazurcă a declarat că România a admis întârzieri în realizarea proiectului de linie între Fălciu şi Goteşti. "S-a întârziat din cauza României, dar nu ştiu de ce nu s-a finalizat în Republica Moldova".

Ambasadorul a menţionat existenţa dificultăţilor în mediul de afaceri, afirmând că "în Moldova piaţa de afaceri este mai puţin liberă". El s-a pronunţat pentru reformarea mediului de afaceri de către Guvernul de la Chişinău, accentuând: "Nicodată nu ne putem declara pe deplin mulţumiţi de gradul de competitivitate al mediului de afaceri din ţările noastre".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu