Măritate de la cinci ani VEZI despre cine este vorba

Embed:

Abia au învăţat să vorbească, însă părinţii le caută deja miri şi chiar le mărită. Se întâmplă în India, Yemen sau Afganistan, unde tradiţiile permit adulţilor să nu ţină cont de interesele şi nevoile propriilor copii. Jurnaliştii de la CNN au realizat un reportaj cu fetiţe care nu ajung niciodată să cunoască ce înseamnă copilăria.

Nunțile copiilor sunt un secret despre care nimeni nu trebuie să afle în afară de locuitorii satului. Asta pentru că în India legea spune că fetele nu pot să se căsătorească înainte de 18 ani. Potrivit organizaţiilor internaţionale pentru apărarea drepturilor copiilor, în statul indian Rajahstan, şapte din 10 fetiţe ajung să fie măritate înainte de 18 ani.

În Yemen sau Afganistan jumătate din fetiţe sunt măritate înainte de această vârstă şi de cele mai multe ori cu bărbaţi mult mai în vârstă decât ele. Explicaţiile specialiştilor sunt următoarele: "Părinţii vor să îşi protejeze fetiţele de o relaţie extraconjugală. Unii pot fi presaţi de situaţia economică".

Soţii nu au voie să întreţină relaţii sexuale cu soţiile până când acestea nu împlinesc vârsta majoratului. De multe ori însă aceste condiţii nu sunt respectate. Acum trei ani o fetiţă din Yemen a captat atenţia internaţională cu povestea ei. Nujood Ali avea 10 ani când a fost căsătorită cu un bărbat de 40. În ciuda promisiunilor făcute părinţilor, soţul o bătea şi o viola. Aceasta însă, cu permisiunea mamei sale vitrege, a mers singură în instanţă şi a obţinut divorţul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu