Marion Bartoli a câştigat cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului

Embed:

Marion Bartoli a câştigat cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, Wimbledon. Tenismena din Franţa a învins-o în finală pe nemţoaica Sabine Lisicki. Bartoli a reuşit să câştige trofeul fără a pierde vreun set la competiţia de la Londra.

Marion Bartoli a câştigat primul turneu de Mare Şlem din carieră, după ce s-a impus în finala de la Wimbledon în faţa jucătoarei din Germania, Sabine Lisicki. Franţuzoaica a dominat meciul şi s-a impus în cele din urmă cu scorul de 6-1 6-4.

Bartoli a condus cu 5-1 în setul 2 şi se părea că va obţine o victorie uşoară, dar Lisicki a revenit şi a câştigat trei game-uri consecutive, dar nu a mai putut egala. Marion Bartoli a devenit prima tenismenă care s-a impus la Wimbledon fără să fi avut ca adversară vreo jucătoare din top 15.

În vârstă de 28 de ani, Bartoli este prima franţuzoaică care a câştigat un turneu de Mare Şlem, după o pauză de şapte ani. Ultima jucătoare din Hexagon care a cucerit un trofeu de Mare Şlem a fost Amelie Mauresmo, tot la Wimbledon, în 2006.

În urma succesului de la Londra, Bartoli va reveni în top 10 în ierarhia mondială. Cea mai bună clasare din cariera ei fiind poziţia a şaptea, în ianuarie 2012.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu