Marinuţa despre scoaterea misiunii de apărare a spaţiului aerian din responsabilitatea Armatei Naţionale

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, spune că dacă Parlamentul nu va aproba proiectul de lege cu privire la modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al Republicii Moldova, ar fi logic ca această misiune, de apărare a spaţiului aerian, să fie scoasă de pe "umerii" Armatei Naţionale. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate pentru Publika.md.

Oficialul spune că cei care nu sunt cointeresaţi în menţinerea securităţii statului la un nivel înalt pot spune aberaţii despre acest proiect, însă, care este unul foate important. "Eu sunt în această funcţie ca să am grijă anume de acest sector şi voi face anume acest lucru, nu altceva", a punctat ministrul.

"Dacă nu se aprobă proiectul privind procurarea celor opt avioane şi opt elicoptere, există două soluţii: să fie scoasă misiunea de apărare a spaţiului aerian din responsabilitatea Armatei Naţionale sau închidem ochii şi ne prefacem că totu-i bine", a mai precizat ministrul.

Săptămâna trecută, Parlamentul a aprobat în prima lectură, proiectul de lege cu privire la modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al Republicii Moldova.

Proiectul prevede procurarea, până în 2015, a opt avioane şi opt elicoptere destinate apărării frontierei de stat.e  Costurile sunt estimate la 240 de milioane de dolari, bani ce urmează a fi alocaţi din Bugetul de Stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu