Marinuţa: Comisiile medico-militare sunt responsabile de înrolarea în armată a tinerilor ce suferă de dereglări psihice

Embed:

Comisiile medico-militare sunt responsabile de înrolarea în armată a tinerilor cu dereglări psihice. De această părere este ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, care propune crearea unei singure comisii militare la nivel naţional, care va fi subordonată Ministerului Apărării.

"Comisiile medico-militare, care sunt civile în raioanele Republicii Moldova, nu-şi îndeplinesc obligaţiunile calitativ. De aceea, noi suntem nevoiţi ca în primele zile să testăm soldaţii încă o dată. Acum, în Minsiterul Apărării se analizează posibilitatea de a institui o comisie medico-militară republicană", a declarat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa.

Recent, trei militari din Bălţi au ajuns la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Capitală, în scurt timp după ce au fost înrolaţi. Reprezentanţii Centrului pentru Drepturile Omului spun că, după investigaţii, unul dintre tineri a fost declarat inapt pentru serviciul militar.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Apărării, anul trecut, 13 tineri au fost diagnosticaţi cu tulburări de comportament, după ce au fost încorporaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu