MARINARII UCRAINENI, DIN NOU LA TRIBUNAL. Cei 24 au fost aduşi încătuşaţi în faţa judecătorilor

Embed:

Marinarii ucraineni arestaţi de Federaţia Rusă după incidentul din strâmtoarea Kerci au compărut din nou la un tribunal din Moscova.

Cei 24 au fost aduşi încătuşaţi la şedinţa unde se va decide dacă le va fi prelungit arestul. La şedinţă participă şi rudele marinarilor, care speră că aceştia se vor întoarce în curând acasă.

"Unica noastră speranţă a fost să venim şi să-i vedem. Ne vom strădui să nu plângem de faţă cu ei, să-i susţinem şi să le spunem că îi aşteptăm. Credem că adevărul va ieşi la iveală şi că se vor întoarce. Dar nu credem că vor fi eliberaţi chiar acum."

"Tot ceea ce cerem noi este ca ei să fie eliberaţi."

"Vrem să ne luăm copiii acasă, în ţara lor natală."

"Aceşti băieţi buni au ajuns acolo fără nicio vină. Nu au făcut nimic rău, nu au încălcat nimic."

Rusia a fost obligată de Tribunalul Internaţional de Drept Maritim al ONU să-i elibereze, până pe 26 iunie, pe toţi marinarii ucraineni, arestaţi în urmă cu opt luni. Cu toate acestea, Moscova nu s-a conformat.

În consecinţă, liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski, i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, un demers în care cere să fie puşi în libertate marinarii implicaţi în incidentul din strâmtoarea Kerci.

Acelaşi mesaj l-au transmis mai mulţi diplomaţi europeni, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În 25 noiembrie, forțele speciale rusești au sechestrat două nave militare ucrainene și un remorcher în apropierea de strâmtoarea Kerci.

Întregul echipaj, format din 24 de persoane, a fost arestat, pe motiv că ar fi încălcat frontiera Federației Ruse. Kievul respinge acuzaţiile şi susţine că marinarii sunt prizonieri de război.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu