Marina Tauber: Maia Sandu şi Andrei Năstase pregătesc un "război civil", în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie

Embed:

Maia Sandu şi Andrei Năstase pregătesc un război civil, în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie. Asta o demonstrează violențele de la Veneția și Torino puse la cale de simpatizanţii binomului PAS şi DA, menite să zădărnicească acţiunile Partidului "Şor". Declaraţia a fost făcută astăzi de vicepreşedintele acestei formaţiuni, Marina Tauber. Ea a mai adăugat că există dovezi care demonstrează că provocările au fost bine organizate și dirijate şi cere pedepsirea instigatorilor.

Partidul "Şor" a organizat în lunile octombrie şi noiembrie mai multe concerte în Italia pentru moldovenii din diasporă. Ultimul eveniment a avut loc la Torino. Înainte de concertul din acest oraş, un grup de persoane a protestat în faţa clădirii în care a avut loc evenimentul, după care a intrat în incinta acesteia şi a intimidat vorbitorii de pe scenă. Printre ei şi eurodeputatul italian din grupul Partidului Popular European, Alberto Cirio, care a fost stropit cu apă de către manifestanţi.

Potrivit vicepreşedintelui Partidului "Şor", Marina Tauber, protestele au fost puse la cale atât de binomul Maia Sandu şi Andrei Năstase, cât şi de Renato Usatîi, condamnatul penal Veaceslav Platon și de reprezentanţi ai PLDM.

"Este clar că a fost un plan bine-gândit al opoziţiei proeuropene. Şi de ce spun eu aşa-zisa opoziţie proeuropeană? Pentru că demult noi am observat că Maia Sandu şi Năstase şi alianţa lor lucrează pe două părţi. Noi niciodată nu o să dăm voie Maiei Sandu ori altor politicieni să ia decizii pentru concetăţenii noştri", a spus Marina Tauber, vicepreşedintele Partidului lui Şor.

Violenţele de la Torino sunt condamnate de europarlamentarul din grupul popularilor europeni Fulvio Martusciello, care a cerut intervenţia şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini. De asemenea, Marina Tauber, i-a scris şi preşedintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, despre instigările la ură ale susţinătorilor PAS, PPDA şi PLDM. Acţiuni violente similare au avut loc şi la Veneţia. Maia Sandu nu a fost de găsit la telefon pentru a ne oferi o reacţie în acest sens, iar Andrei Năstase ne-a spus că este ocupat şi nu poate comenta acest subiect.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu