#realIT. Marile companii de internet vor fi taxate. Franța dă în judecată Apple și Google pentru clauze abuzive

Embed:

Franța dă în judecată Google și Apple în privința contractelor impuse de către giganții americani dezvoltatorilor de aplicații de pe platformele lor și a condițiile stipulate în contractele cu startup-urile, a anunțat Bruno Le Maire, ministrul de Finanțe de la Paris, conform libertatea.ro.

Le Maire a anunțat că Alphabet, holdingul care controlează Google, și Apple au impus în mod unilateral prețuri și alți termeni contractuali în mod unilateral.

Oficialul a anunțat că Franța dă în judecată cele două companii la un tribunal din Paris pentru clauze comerciale abuzive.

"Pe cât de puternice sunt, Google și Apple nu ar trebui să trateze astfel startupurile și dezvoltatorii noștri (software) în modul în care îl fac acum", a spus el.

Este vorba de firmele și programatorii care realizează aplicații și jocuri pentru sistemele de operare Android și iOS.

Vine taxa pe cifra de afaceri

Nu este prima problemă a giganților americani în Europa. Mai multe state europene, în frunte cu Franța, vor să taxeze marile companii de internet pe motiv că acestea nu își plătesc corect taxele.

Comisia Europeană a venit cu un proiect care precizează că acestea ar putea fi taxate între 1% și 5% din cifra de afaceri, iar banii se vor duce în statele unde sunt utilizatorii lor. Marile state europene sunt nemulțumite că giganții IT sifonează afacerile prin intermediul unor state cu taxe mici, precum Irlanda sau Luxemburg.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu